Egy beszélgetés margójára!

Minden visszajelzés örömmel tölt el, de néha érkezik olyan is ami teljesen megdöbbent. Nagy örömmel osztom meg veletek ezt a fantasztikus levelet amit kaptam:Drága Gabi! 

Kezdem azzal, hogy köszönöm azt a beszélgetést! Azt a beszélgetést, ami után nem az volt az első gondolatom, hogy „huuudeimádlakésmennyirefantasztikusvagy”! 

De kezdem az elején, úgy lesz izgi! 


Történt ugyanis, hogy az életem egy bizonyos szakaszában elég mélypontra kerültem! 

Ebből a mélypontból elindultam már felfelé, megtaláltam azt az utat, amivel kiszedem magam a szutyokból és tök jól is haladtam, de egy ponton megakadtam! Nem volt az rossz, de a jó nem ilyen... 

Így hát gondoltam, majd figyelek, tanulok, képzem magam, önfejlesztek, közben összerakom az életemet, jaj de jó lesz! De nem így lett... Elakadtam... Volt eszközöm, láttam, hogy meg lehet csinálni, láttam, hogy ez milyen jó meg minden! Mégsem jutottam túl ezen a ponton! Mondtam én, hogy ez a célom, meg az, milyen jó lesz, milyen szuper és fürödtem a dicsérő szavakban, hogy ez igen, milyen nagy célok, de később rájöttem, hogy ezek csak szavak voltak a számból, csak elérhetetlennek tűnő vágyak! Valami hiányzott! Illetve volt valami, aminek nem kellett volna ott lennie! 

Ez pedig a DE volt! 

El akarok jutni oda, DE azért nem megy, mert... 

El akarok végezni egy képzést, DE azért nem tudom, mert... 

Jó életet akarok, De! DEDEDEDEDEDE

És itt jön az ominózus beszélgetés! 


A Gabiról tudtam, hogy ki ő, tartott nekünk képzést, láttam a fantasztikus eredményeit, hogy mindig mosolyog és segít, gondoltam ő tudja a tutit! 

Egy rendezvény alkalmával beszélgettünk és kérdeztem, hogy hogy csinálta! Azt válaszolta, hogy eldöntötte és volt szándéka, beleállt és csinálta! 

Gondoltam magamban köszi, ez nálam is megvan, de mégsem megy! 

Elkezdtem mondani neki, hogy nagyon akarom ezt, vagy azt a célomat, DE ez ezért nem, az amiatt nehéz, emez pedig szinte lehetetlen! 

És akkor megkérdezte, hogy meddig keresem még a kifogásokat!? Ééééén??? 

Itt nem kifogások vannak, itt tények vannak, gondoltam magamban! 

Azt mondta nekem akkor, hogy ne kifogásokat keressek... Bármi, amivel meg akarom magyarázni, hogy miért nem, az kifogás! 

Ahhha... Ez volt az a pont, amikor azt gondoltam, hogy oké Gabikám, ilyen ügyesen még nem pattintottak le... És ezen a ponton úgy voltam vele, hogy ez nem segítség... Ezzel nem vagyok előrébb! Én azt akartam tudni, hogy hogyan lehet megcsinálni, nem pedig egy mosollyal tálalt „semmit”! 

Kifogás... Ja... 

Na itt azt gondoltam, hogy akkor köszi a semmit, ha nem segítesz, hát nem kötelező! Nem lett a szívem csücske! 

Majd hozzátette, hogy minden alkalommal, amikor jön a DE jusson eszembe ő! Mondom na jól van! blablabla! 

De aztán valami úton módon így lett! Kb 2 hónapon keresztül napjában többször eszembe jutott, mondhatni aktív résztvevője volt az életemnek és még csak nem is tudott róla XD

Viszont ott valami megváltozott! Elkezdtem ránézni arra, hogy valójában kin múlik az életem? A világon? Mindenki máson rajtam kívül?? Nem!!! 

És aztán minden alkalommal, amikor jött a DE, elkezdtem megoldani... Megnézni, hogy mit tudok ezzel kezdeni, mit tehetek, hogy úgy legyen, ahogy akarom! 

És lám elindultak a dolgok! Írtam, hogy voltak eszközeim, volt utam, csupán egyetlen dolog hiányzott ehhez! 

A felelősség! Saját magamért! 

Ha azt mondja nekem akkor a Gabi, hogy vállald már fel a felelősséget, akkor szerintem azóta sem beszélnénk! 


És, hogy mi változott azóta? 

Elindultam! És már nyilván a saját utamat járva, de azóta is bármikor jön a DE, csak mosolygok... Én lettem a főnök! 

Nagyon sok munkám van abban, ahol tartok, de ez ettől szép! 

Lett házam, lett új autóm, befizettem egy önfejlesztő képzést, ami végleg rendbe teszi az életemet! 

Ezek voltak azok a dolgok, amiket annak idején célként mondtam a számmal, de elérhetetlenek voltak! 

Most viszont itt vagyok, elértem őket és újabb céljaim vannak! És tudom, hogy nincsenek DE-k! Felnőttem!!! 

Ez az én történetem! 

Szóval, ha beszélgetsz a Gabival és egy ponton azt érzed, hogy megfojtanád, akkor azt a pontot ragadd meg és kezdj el rajta dolgozni! Magadon-magadban, mert az az ami meggátol abban, hogy elérd a célod! 


Köszönöm, Szegleti Peti


#diaconescugabi #siker